apicultorul si stupii de albine

Weekendul trecut a fost unul aglomerat. A fost Pastele, mi-am luat primele zile de concediu ( se contorizeaza ca zile de concediu daca in fiecare zi am muncit in stupina?), m-am bucurat de familie si de prieteni si de primele zile, cu adevarat, de primavara, dar sa o luam pe rand.

stup casa cu albinePrimul si cel mai important aspect : Stupina la inspectie.

Am intrat in linie dreapta pentru plecarea in pastoral. Ultimele pregatiri (poate la altii ca eu sunt putin in urma cu evenimentele- asa e cand mai ai si job), primele flori de zarzar, nenumarate liste facute si refacute si muuuulta nerabdare.

Asteptam de mult momentul inspectiei generale de primvara. Mai exact de asta toamna cand faceam pe hartie strategia de anul asta.

Imi dau seama ca mi-a fost dor sa stau cat e soarele pe cer cu capul in stupi. Toata saptamana trecuta numai la asta visam. Ea stie ca mai bine, sustine ca numai despre asta vorbeam. Cred ca d-asta incep sa iubesc si primavara, pentru momentul cand pot sa umblu la ele, cand se dezmortesc (cu tot cu veninul acumulat de peste iarna) si ies la florile de zarzar.stupi in gradina

Inspectia a avut rezultate multumitoare. Date fiind conditiile meteo, zona mea si toata variabile care sunt invariabile de mine, pot spune ca suntem pregatiti (si eu, si ele) sa plecam la rapita.

Saptamana viitoare plecam in recunoastere si … sa inceapa pastoralul.

Dar nu doar stupina trebuia verificata, ci si « echipamentele si infrastructura ».

De munca nu ma plang, dar timpul..fuge ! Noroc ca am ajutor si usor, usor facem din asta o afacere de familie : mama si ea au vopsit stupii, eu am modificat ce mai era de modificat, fratele meu a asamblat ramele, ea le-a insarmat…si tot asa. Ce mai, munca in echipa e cea mai usoara.

stupi verzi casa cu albine vopsiti

stupi verzi casa cu albine

stupi verzi casa cu albine

Am fost si in plimbare cu parintii mei si am reusit sa ma vad si cu prietenii. Am invatat (sau reinvatat) sa jucam turca si ne-am distrat copios pana seara tarziu la focul de tabara de langa prund.

Uitasem ca dincolo de stupina, primavara vine cu iesiri la iarba verde, cu bronz pe nas si zile mai lungi.

Lasa un comentariu