Banner Planteaza-ti viitorul 2017

Problemele de amploare nu au intotdeauna solutii complicate, piediciile dificile se depasesc cu pasi marunti, iar obiectivele mari sunt usor de atins daca sunt impartite in sarcini mici. Un borcan de miere consumat intr-o zi nu te va vindeca de alergii, dar o lingurita pe zi iti va intari sistemul imunitar si te va ajuta sa ai un tonus bun.

Noi, echipa de la Casa cu albine, credem cu tarie in aceste principii si incercam sa le aplicam in toate aspectele vietii noastre. Am invatat de la albine cum fiecare individ prin sarcinile pe care le indeplineste, face diferenta  Fiecare albina are rolul ei si, desi pare doar o albina din mii si mii, fara ea stupul ar fi mai sarac si obiectivele ar fi mai greu de atins.

Ar trebui sa aplicam si noi acest principiu, intrucat fiecare din noi poate fi schimbarea de care lumea in care traim are nevoie. Si fiecare actiune a noastra poate rezolva o problema de amploare. Si vrem sa demonstram ca se poate.

Incepem cu pasi marunti, cu o actiune de plantare intr-un sat de care nu multa lume a auzit. Un sat care are mare nevoie de zone verzi, unde defrisarile sunt la ele acasa. Un sat in care am copilarit si in care se afla si stupina noastra.

poza albina in stup albastruProiectul a pornit de la ideea  unui grup de prieteni preocupati de problemele legate de mediu din zona. Dincolo de aspectele legate de mediul inconjurator, actiunea are scopul de a arata tinerii din zona, dar si altor grupuri sociale ca micile initiative au un impact mare. Ca orice actiune, oricat de mica, ca plantarea unui singur copac, poate avea un impact major asupra vietii lor, dar si a comunitatii.

Clubul Escamonde, va organiza in cadrul acestui proiect, conferinte in scolile din zona (Școala Generală Ștefești și Liceul Șerban-Vodă Slănic) avand ca subiecte planificarea si organizarea unui proiect, importanta informatiei pentru atingerea obiectivelor proiectului, eficienta lucrului in echipa, influenta omului asupra mediului inconjurator, importanta actiunilor care fac diferenta  – scopul final fiind responsabilizarea sociala si educația alternativa.

poza plantare bradut gazon

“Operatiunea Stefesti” se desfasoara sub sloganul “Planteaza-ti viitorul” in satul Stefesti din judetul Prahova pe 8 aprilie 2017. Ajutoarele proiectului sunt Primaria Ștefești, specialiștii Ocolului Silvic Slănic și profesorii coordonatori ai școlilor partenere iar scopul in prima faza, este plantarea a 1000 de puieți de salcâm si ulterior 1500 de puieti de salcioara in 2 zone degradate.

Casa cu albine sustine si promoveaza alturi de Auchan proiectul “Planteaza-ti viitorul” deoarece intelegem importanta vitala pe care o are acesta actiune care ar trebui sa se desfasoare in toata localitatile din toata tara.

 

Informații utile:

Poza gropa gazon cu lopata

Organizatorii se asteapta la o prezenta destul de numeroasa si pentru ca actiunea sa se desfasoare cat mai eficient, acestia recomanda :

  • In limita posibilitatilor, participantii sa aduca cu ei o unealtă pentru plantat (o cazma, un târnăcop sau o săpăligă) care ,cu siguranță, va fi de mare folos.
  • Pentru desfasurarea in siguranta a proiectului, participantii sunt rugati sa aiba cu ei mănuși de grădinărit, pălărie pentru soare, haine și încălțăminte potrivite activității.

Planul pentru desfasurarea eficienta a proiectului este formarea unor echipe de cate 2 persoane, pe coloane pentru unitatea de actiune.

Pe langa prevenirea alunecarilor de teren si crestereaa suprafetei de spatiu verde cu toate beneficiile pe care aceasta le aduce, salcamul asa cum bine stiti este planta melifera, iar mierea de salcam este cea mai apreciata miere din toate soiurile. Desi stupina noastra nu este in proximitatea zonei plantate, ne bucura sa ajutam stupii din zona si ca dam de lucru albinelor din zona.Poza cu stupii casa cu albine

Dar dincolo de aspectele ecologice, sociale si melifere, actiunea doreste sa aduca oamenii impreuna, sa socializam si sa ne simtim bine in timp ce ne aducem contributia la o planeta mai verde. Voia buna si pofta de viata vor anima proiectul si sigur de undeva o sa apara si un menestrel cu o chitara sa ne imbie auzul.

Vom fi si noi acolo, toata echipa de la Casa cu albine, de la mic la mare, pusi pe treaba si veseli.

Si daca toate acestea nu v-au convins sa participati la proiect, desi sigur stiti ca faptele bune sunt recompensate, trebuie sa va dezvaluim un secret: pentru fiecare participant am pregatit o suprinza dulce, iar organizatorii anunta ca participantii vor fi recompensati cu o excursie de inițiere în turismul montan și alpinism. Destinația este stânca Sf. Ana, din apropierea orașului Sinaia, iar Asociația Escamonde va asigura instructajul și tot echipamentul necesar excursiei.

Se spune ca de-a lungul vietii trebuie sa plantezi minim un copac. Cati dintre voi si-au facut datoria civica de a planta un copac? Daca vreti sa bifati acesta dorinta de pe lista cu lucruri de facuta intr-o viata,  va asteptam la Operatiunea Stefesti sambata 8 aprilie 2017.

Ati fost la vreo actiune de plantat? Daca da, povestiti-ne despre experienta avuta printr-un comentariu in sectiunea de mai jos.

Lasa un comentariu