apicultor umbland la stupi si ramuri

Inspectie de primavara

Las deoparte firul epic al povestii inceputului stupinei mele si va aduc, pentru putin timp, in zilele noastre, adica in zilele mele.

apicultor umbland la stupi si ramuriZile de, asa zisa, primavara. Si daca vine primavara, este necesara o inspectie in stupina. De cand asteptam momentul! Sa bag mainile in stupi, sa ma incarc cu venin ( altul decat cel pe care il am deja) si sa vad ce imi fac familiile. Traiasca bigamismul!

Entuziamul era cu mine asa ca mi-am luat masca si afumatorul si am mers la stupina de acasa.

Vremea blanda de primavara le-a scos pe “fete” afara din stup la cules de polen si am putut sa observ in voie stupul. Spre nemarginita mea bucurie.

Am simtit ca au iesit din amorteala de iarna, intepaturile lor fiind dovada vizibila. Dar marturisesc, mi-era dor sa fiu intepat. Intepatorul sunt deja.

apicultor umbland la stupi si ramuriPot spune iernarea a fost un succes, desi iarna inca nu a trecut. Dar totul e sub control. Ce a fost mai greu a trecut si stupina este bine.

Din nefericire, inspectia a fost una fulger. Norii ca de furtuna m-au alungat din stupina prematur. Am reusit sa ma uit cate putin in fiecare si asta a fost cea mai mare bucurie.

As putea fiu modest si sa spun ca am fost surprins sa gasesc toti stupii in regula, dar nu a fost o asa mare surpriza. Stiam ca strategiile o sa dea roade, si stim cu totii regula sfanta: daca e suficienta miere in stup, familiile sunt bine peste iarna. Pot aparea extraordinar de multe complicatii, dar se pare ca iarna asta experienta (minima) si vremea favorabila au fost aliatii mei principali. Si putin noroc, desi imi dau seama ca, cu cat muncesc mai mult, cu atat am mai mult noroc.

Lasa un comentariu